Ohjeesta tulee 1 uunipellillinen:
1prk rahkaa2 kananmunaa
130g juustoraastetta
0,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
0,75 dl tattarijauhoja
0,25dl perunajauhoja
Aineet sekaisin kulhossa ja taputellaan pellille ohueksi kerrokseksi. Ensin pelkkää pohjaa paistetaan 200 asteessa n.10min. Sitten täytteet päälle ja n.15min takaisin uuniin. Hetki jäähdyttelyä ja ei kun herkuttelemaan! :)
Inspiraatiota reseptiin ammensin näistä kahdesta ohjeesta:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=83
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7182/Rahkapizza%20(pohja)/
Tuosta Kotikokin ohjeesta löytyi seuraavat vinkit, joita kiltisti noudatin:
- Rahkan takia uuni ei saa olla kuumempi kuin 200 asteinen.
- Rahkan pitää olla kylmää, jotta levittäminen onnistuu parhaiten.
Hyvää Itsenäisyyspäivää!
Vau, tämä pitää testata, taitaa kelvata myös meidän urheilijalle 😃
VastaaPoistaSuattaapi olla :) Ja jos haluaa vähärasvaisemman niin juustoraasteenhan voi jättää pois, kuten tuossa kotikokin ohjeessa. Sitten ei vain taida ihan riittää koko pellille. Ja jauhoinahan voi myös käyttää ihan mitä tahtoo. Mä pidän vähän tummemmasta joten taidan laittaa pelkkää tattaria ensi kerralla. :)
VastaaPoista