sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Gluteeniton rahkapizza

Gluteenittomuuden myötä pizzan teko on jäänyt melko vähiin, koska pohjat ei tahdo onnistua. Tai eivät onnistu ainakaan kaikkien syöjien mielestä. Pizzahan muutoin on loistavaa ruokaa silloin kun makuja on monia, täytteillä on niin helppo tehdä jokaiselle omanlaisensa pizza! I´m loving it! Ja nyt löytyi ensimmäinen versio joka kannattaa kirjoittaa ylös! :) Oli jopa niin hyvä että pizza oli syöty ennen kuin muistin ottaa kuvaa..

Ohjeesta tulee 1 uunipellillinen:
1prk rahkaa
2 kananmunaa
130g juustoraastetta
0,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
0,75 dl tattarijauhoja
0,25dl perunajauhoja

Aineet sekaisin kulhossa ja taputellaan pellille ohueksi kerrokseksi. Ensin pelkkää pohjaa paistetaan 200 asteessa n.10min. Sitten täytteet päälle ja n.15min takaisin uuniin. Hetki jäähdyttelyä ja ei kun herkuttelemaan! :)

Inspiraatiota reseptiin ammensin näistä kahdesta ohjeesta:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=83
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7182/Rahkapizza%20(pohja)/

Tuosta Kotikokin ohjeesta löytyi seuraavat vinkit, joita kiltisti noudatin:
- Rahkan takia uuni ei saa olla kuumempi kuin 200 asteinen.
- Rahkan pitää olla kylmää, jotta levittäminen onnistuu parhaiten.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Vau, tämä pitää testata, taitaa kelvata myös meidän urheilijalle 😃

    VastaaPoista
  2. Suattaapi olla :) Ja jos haluaa vähärasvaisemman niin juustoraasteenhan voi jättää pois, kuten tuossa kotikokin ohjeessa. Sitten ei vain taida ihan riittää koko pellille. Ja jauhoinahan voi myös käyttää ihan mitä tahtoo. Mä pidän vähän tummemmasta joten taidan laittaa pelkkää tattaria ensi kerralla. :)

    VastaaPoista