tiistai 4. elokuuta 2015

Siemennäkkäri

Kun uuni on lämpimänä, tykkään tehdä useampaa sorttia samalla kerralla niin säästyy sähköä. Yksi nopea suosikkini uunin hyödyntämiseen on siemennäkkäri. Tälle on aina aikaa!


1,5 dl kaurahiutaleita
4 dl erilaisia siemeniä (mm. chia-, pellavan-, hampun-, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä)
0,5 tl suolaa
4 kananmunaa






Hiutaleet, siemenet ja suola ensin sekaisin, sitten kananmunat joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Seos levitetään tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle, tämä onkin se hitain vaihe. Ensin tuntuu ettei seos leviä kunnolla ja tarttuu vain sormiin kiinni, mutta kun hetken taputtelee niin kyllä se siitä leviää. Sitten näkkäriä paistetaan 170 asteessa puolisen tuntia. Itse pidän paahtuneesta, joten en kiirehdi pois ottamisen kanssa. Näkkäri kannattaa leikellä pellillä annospaloihin pian uunista ottamisen jälkeen ja antaa vasta sitten jäähtyä, koska näkkäri kovettuu jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti